sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. november 14. 16:16 - SzerzoiJogvedettTartalom

Utolsó szög lett beverve a BBC Sherlock koporsójába? Moriarty nem akar visszatérni

andrew-scott-gonosz-szerep.jpg

Sziasztok!

Egyesek szerint utolsó szög a BBC Sherlock folytatásának koporsójába, hogy Andrew Scott a Jim Moriarty-t játszó színész nem akar visszatérni. A napokban a GQ magazinnak nyilatkozó "Men Of The Year" ("Az Év Embere") színész elárulta, hogy sokat változott, jobban ismeri már önmagát és nem gonosz szerepekre vágyik, akkor sem, ha a BBC Sherlock "tanácsadó bűnözője"-ként, Jim Moriarty-ként ezaz út nyílt meg számára a színészi pályán.

Andrew játékával főleg a sorozat egyik társalkotóját Mark Gatiss-t nyűgözte le korábban: "Semmihez sem hasonlított, amit eddig láttam, ahogyan a teljesen elbűvölőből teljesen dermesztővé tud változni" - emlékezett vissza Mark Gatiss. "Van benne és a sötét szemeiben valami elektromosság - egyszerre tudnak lélekemelőek és ijesztőek lenni". Moriarty halála után is Gatiss ragaszkodott hozzá, hogy Sherlock velejéig gonosz ellenségének fel kell még tűnnie. Gatiss úgy érezte, Scott alakításának "hosszú árnyéka" kísérti a sorozatot, vagyis, mint közölte: "még azután sem akart meghalni, hogy megöltük".

Szerintünk Andrew Scott érthető, hogy mint színész új, másfajta kihívásokra vágyik. Hibáztatni viszont kicsit sem lehet, hiszen a BBC Sherlock folytatásához még csak forgatókönyv sem készült, és a főszereplők Benedict Cumberbatch és Martin Freeman összehozása sem várható a köztük lévő rossz szakmai viszony, anyagi okok és egyéb elfoglaltságaik miatt. Egyéb filmekkel többet keresnek, miközben ők is más-más karakterek bőrébe bújhatnak. Másrészt erősen csökkenthette a Sherlock sorozatban való szereplési vágyukat az is, hogy a széria színvonala nagyot zuhant a második évad után, illetve a Steven Moffat által bevetett nem túl fair trükkök a visszacsábításukra... A BBC is más Sherlock sorozatokon kezdett dolgozni (, így: dokumentumfilmek Lucy Worsley történésszel, illetve egy tévésorozat amiben transznemű színész alakítja a nyomozót)... Tehát a folytatás szinte semmennyire sem Andrew Scott-on múlik.

Mi csak annyit tehetünk, hogy jó egészséget és kiváló szerepeket kivánunk még Andrew-nak! Megértjük, hogy nem akar már gonosz alakokat játszani, de elismerjük, hogy zseniális abban is.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

FORRÁS:
GQ Magazine - gq-magazine.co.uk
Men Of The Year: Andrew Scott’s ghost stories
gq-magazine.co.uk/article/andrew-scott-interview-2023

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása