sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. április 19. 01:19 - SzerzoiJogvedettTartalom

Benedict Cumberbatch - Az Operaház Fantomja (rajongói videókkal)

az-operahaz-fantomja-cumberbatch.jpg

Halihó!

Az úgy volt, hogy szerettük volna kifejezni abbéli örömünket, hogy Benedict Cumberbatch végre Magyarországra látogatott és külön boldogságunkat amiatt, hogy benézett a csodálatos Operaházunkba. Írtunk erről egy posztot (Benedict Cumberbatch az Operában járt címmel) és emiatt új követőink lettek itt a blogon meg a Facebook és Twitter oldalainkon is. Ráadásul a posztunk a Blog.hu címlapján járt. Szóval szeretnénk megköszönni Benedict, a Magyar Állami Operaház, az új olvasóink és nem utolsósorban a Blog.hu felé mindezt: Köszönjük szépen. :-)

Most viszont - tovább inspirálódva - egy rendhagyó poszttal jelentkezünk. Benedict Cumberbatch révén élvezhetjük kicsit az operát. Nyugalom, ígérjük az összeállítás tanulságos, menő és élvezetes lesz. Sőt! Sherlock miatt szexi is. Készen álltok a játékra?! Mert elkezdődött...

sherlock-the-game-is-on_1.gif

Kulturális blogként illetve Sherlock Holmes nagy rajongóiként szeretünk foglalkozni a komolyzenével. Tudjuk van, aki borzong az operától, de Holmes barátunk kedvelte és igazából a komolyzene olyan, mint a könyvek: Mindenki talál köztük olyat, ami szívéhez szól, megragadja és hatással lesz az életére. Ajánlottunk már Hans Zimmer zenéket, Mozart-ot, csodálatos hegedűdalokat vagy épp a BBC Sherlock sorozat zenéjének szimfonikus előadását itt a blogunkon. Számunkra nagy büszkeség, hogy Hans Zimmer fantasztikus Sherlock Holmes zenéiben egy tehetséges magyar előadó, Lisztes Jenő, a nemzetközileg elismert cimbalomművész működött közre. Szintén nagy büszkeségünk, hogy sherlockian kollekciónk hegedűjéhez Rácz Pál, az aranykoszorús hegedűkészítő mester adott húrlábat.

AZ OPERAHÁZ

Először is ismerjük meg kicsit jobban a páratlan épületet, ahol Benedict Cumberbatch járt:

A Magyar Állami Operaház dokumentumfilm (45 perc): 

a film a közeli Erzsébet teret is bemutatja

(Csendben jegyezzük meg, hogy az Operaház bizony igen-igen közel van Erzsébetvároshoz, ahol a Magyar Sherlock Holmes Club irodája működik, sőt törzshelyünktől a remek Deák Ferenc Könyvtártól sincs trolibusszal vészesen messze. Szóval Benedict szíve a Don Quijote megtekintése közben nagyon közel dobogott hozzánk.)

Benedict gratulál az előadóművészeknek:

AZ OPERAHÁZ FANTOMJA

Másodszor: Bejárta a világot a friss hír, hogy New York-ban a Broadway színpadáról 35 év után lekerült Az Operaház Fantomja szédületes számú bemutatás, pontosan 13 981 előadás után. Igaz, bennfentesek szerint még vissza fog térni Andrew Lloyd Webber halhatatlan remekműve. Mi magyarok azért a Madách Színházban vagy más teátrumokban találkozhatunk időnként a szenzációs darabbal, valamint magyarra fordított könyv formájában is elérhető története.

Szerencsére sok fiatal szereti az operát és ezt a örökzöld remekművet. A YouTube-on számos BBC Sherlock rajongói videó található Az Operaház Fantomjának témájában. Most ezekből hoztuk el a szerintünk két legjobbat:

Az Operaház Fantomja után nyomoz Sherlock - krimi előzetes:

A 221B Fantomja - a híres áriával:

Ugye, hogy lenyűgöző az opera? :-)

Kis komolyzenei művelődésünk.... (, mivel éjjel készül a poszt "Kis éji zenénk") most ennyi volt, de kérjük ne feledjeték, hogy a Benedict Cumberbatch autogramvadász játékunk még él, azaz aktív. Különleges BBC Sherlock figurás kulcstartókat lehet nyerni meg klassz diorámát is.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Források:
1, Korábbi posztunk: Benedict Cumberbatch az Operában járt
2, Index.hu Az Operaház Fantomja cikk: Gyászolnak a zenés színház rajongói
3, Kapcsolódó Twitter videó és YouTube videók:
- Benedict Cumberbatch gratulál - Twitter videó
- ATV: A Magyar Állami Operaház
- BBC Sherlock // The Phantom of the Opera [trailer]
- [Sheriarty] Jim Moriarty ✘ Sherlock Holmes | The Phantom Of The Opera 

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása