sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. július 07. 21:41 - SzerzoiJogvedettTartalom

Klubtalálkozó: Gyertek szavazni!

sherlockian-klubhir-klubtali.jpg

Sziasztok!

KÖSZÖNET A BLOG.HU ÉS INDEX.HU FELÉ:

Nagyon szépen köszönjük a Blog.hu és Index.hu partnereinknek azt a sok és folyamatos támogatást, amivel segítségünkre vannak blogunk technikai működésével, valamint a látogatottságunk biztosításával kapcsolatban. Még nem volt egy éves a blogunk (, ami 2021 nyarán nyílt meg), de már népszerűbbek lettünk és többet értünk el, mint 2010 és 2013 közötti 3 éves kemény munkánkkal itt Magyarországon, mielőtt a tevékenységünkkel - ötletgazdánk és akkori klubelnökünk Tahi Tóth László Kossuth-díjas színművész engedélyével - külföldre fordultunk. Persze 2021-től, a jobb újrastartolásban komoly szerepet játszottak külföldi sikereink, ám azt is tudjuk, hogy nagyobb hazai népszerűségünk elérésében a Blog.hu és az Index.hu jelentős részt vállalt, melyért különösen hálásak vagyunk nekik.

Büszkén jelentjük be, hogy legutóbbi posztunk Richard Coles lelkészről és Mark Gatiss-ről tarolt: Kikerült az Index.hu címlapjára, illetve Richard Coles tiszteletes mikor erről értesült örömét fejezte ki közösségi oldalán, a Twitter-en.

richard-coles-tweet.jpg

Ajánlott poszt: A lelkész, akit elvarázsolt Sherlock Holmes és Mark Gatiss-t elhívta egy szellemvadászatra

hunting-ghosts.jpg

Ugyanakkor vannak jó és rossz hírek is az életünkben:

SHERLOCKIAN-SHERLOCK.COM:

Nagy bánatunkra angol oldalunk fejlesztése jó ideje megtorpant. Jelenleg nincs önkéntes angol fordítónk és fizetni se tudnánk egyet vagy többet, illetve hazai teendőink szintén felsokasodtak. Viszont legnagyobb probléma kétségtelenül webmesterünk SherlockExtra rossz látása, ami miatt a weblapszerkesztő betűit nagyon nehezen látja. Zöldhályoga van és jelenleg 4 szemcseppel napi 6x kell cseppegtetnie. Sajnos az angol webszerkesztő felületünk nem olyan könnyen kezelhető és nagyítható, mint a magyar blogunk, a Blog.hu rendszere.

Egyenlőre ott tartunk, hogy az angol oldalunk kiadásait (díjak fizetését: domain- és webtárhely díj) SherlockExtra meg az édesapja továbbra is fedezi és megtartjuk a sherlockian-sherlock.com oldalt, amíg lehet. Sok pénzünk, 10 évnyi munkánk és főleg rengeteg örömünk van benne.

Viszont minden rosszban van valami jó. Tudjuk, hogy kedveltek minket, hiszen magyar blogunk megalakulása óta senki sem panaszkodott a helyesírási hibák miatt, amit nagyon szépen köszönünk. Az említett egészségi probléma tudatában nem érintene minket az ilyen panasz negatívan, de mégis nagyon jól esik, hogy kis blogunkat úgy szeretitek, ahogy van. A munkánk meg az elhivatottságunk számít Nektek, nem pedig felszínes külsőségek. Hálánk ezért.

KLUBTALÁLKOZÓ:

Ami biztosnak tűnik, hogy az őszi rendezvény - szokásos éves beszámolónk révén - bekerül majd a Baker Street Almanac-ba, a Nagy Sherlockian Évkönyvbe, mely angol nyelvű és online világszerte megrendelhető lesz a találkozó utáni esztendőben.

A tervezett összejövetel kapcsán már most látunk két problémát. Szeretnénk őszintén jelezni Felétek, hogy időben tudjatok róla és számoljatok vele.

KÉPKIÁLLÍTÁS:

Gőzerővel szervezzük az október 18-ai klubtalálkozót a Deák Ferenc Könyvtárban. Nagy szívfájdalommal jelezzük, hogy a találkozó napjától tervezett egy hónapos Sherlock Holmes Képkiállításra nem tudjuk tisztelt, szeretett grafikusunk Sváb József illusztrátor alkotásait megjelentetni - és ez már biztos. Nem a Művész Úron és nem is rajtunk múlt. Sváb Úr korábban odaadta képeit és annak jogait a csodálatos KépRemény Egyesületnek, ami papírra varázsolta a rajzokat és drága pénzért bekereteztette őket. Természetesen ők érthetően ezeket a képeket szeretnék kölcsönadni, de a kétszeres fuvarozási költséget oda-vissza Nyíregyháza és Budapest között sem az egyesület, sem mi nem tudjuk vállalni - és esetleg egyéb kiadás: csomagolási költség is felmerülhet. Ígyhát ez az ötlet dugába dőlt, lemondtunk róla.

Jelenleg másik művészt próbálunk keríteni, akinek eredeti vagy nyomtatott Sherlock Holmes alkotásait kitehetnénk. Ha ez nem jön össze, akkor sajnos nem fogunk tudni képekkel kedveskedni Nektek a könyvtárban.

MÁR MOST LÁTSZIK, HOGY KEVÉS LESZ A HELY:

A Deák Ferenc Könyvtárba az eseményünkre 30 főt fogadhatunk, azokat akik majd regisztrálnak, hogy el szeretnének jönni. Korábbi klubtalálkozóinkon a Kárászy Szalonban ennél mindig magasabb volt a létszám. Ráadásul Facebook követőink száma 80 felett és Moly.hu követőink száma is meghaladta a 100-at, ám összes olvasóink száma ezeknél több. Tudjuk, hogy követőink zöme vidéken él és azzal is tisztában vagyunk, hogy nem mindenkinek jó a szerdai nap, viszont ezzel számolva is egyértelmű, hogy sajnos nem fog mindenki részvételi lehetőséghez jutni, aki eljönne. Mikor ősszel megnyitjuk majd a regisztrációt, akkor természetesen a bibliotéka olvasói is jelentkezhetnek, valamint ahogy telik az idő az ismeretségünk is növekszik.

Mielőtt kedves, jóindulatú ajánlatokat kapnánk másik, tágasabb helyszínekre szeretnénk jelezni, hogy nem szeretnénk lecserélni és nem is fogjuk leváltani a törzshelyünket, mely Budapesten a Rottenbiller utca 10. szám alatt található.

deak-ferenc-konyvtar-erzsebetvaros.jpg

Erre legalább 10 okunk van, hiszen

A DEÁK FERENC KÖNYVTÁR:

1, egyedülálló kötődéssel bír, már amennyire magyar helynek lehet Sherlock Holmes-hoz és Sir Arthur Conan Doyle-hoz. Erről a bemutatóban olvashattok itt: a Deák Ferenc Könyvtár Bemutatása

2, forgalmas, jól megközelíthető helyen van

3, kellően felszerelt helyszín ilyen rendezvényekre (székek, kivetítő, kiállítási terület, mosdók, csendes s kultúrált környezet)

4, a találkozónk termét ingyen kapjuk és ingyen biztosíthatjuk a találkozót Nektek - számunkra nagyon fontos, hogy akár szerényebb pénztárcájú érdeklődők se legyenek kizárva borsós belépési díj miatt, illetve nekünk sincs pénzünk drága terembérletre

5, kiváló az együttműködésünk az intézménnyel és odaadó jóindulatúkért, támogatásukért hálásak vagyunk, ezt pedig semmiért se nem fogjuk felrúgni

6, klubelnökünk és webmesterünk SherlockExtra krónikus (, nem fertőző) beteg, a könyvtárba még el tud menni, továbbá el tud vinni Sherlock Holmes előadásokhoz kellékeket, de messzebb nem képes utazni hőintoleranciás rosszullétei miatt 

7, a bibliotékának klassz krimi részlege van, így aki akar helyben kölcsönözhet Sherlock Holmes kalandokat vagy egyéb hátborzongató történeteket

8, némi rágcsálnivalót itt tudunk biztosítani az eseményre

9, Sherlock Holmes elit magyar klubja vagyunk. Tisztában vagyunk vele, hogy mindig mindenkinek nem tudunk, de amúgy nem is akarunk megfelelni. (Ezt már korábban is jeleztük: Illetéktelen névhasználat

" Nem tudom, hogy mi a siker titka, de azt igen, hogy a bukás titka az, ha mindenkinek a kedvében akarunk járni. " - mondta régen egy amerikai színész, humorista

Saját lehetőségeinket, korlátainkat mi ismerjük.

10, A könyvtár nekünk egyéb "belsős" értekezletekre is helyszínt biztosít, illetve szintén itt fut Sherlockian Könyvfelajánlás programunk

deak-ferenc-konyvtar-utcakep.jpg

Szóval kérjük a kedves érdeklődőket, hogy a Deák Ferenc Könyvtárral és október 18-ával számoljanak, illetve azzal, hogy nem biztos, hogy sikeresen regisztrálhatnak. Kérjük a helyzet kulturált, sértődésmentes kezelését, mi nem állami cég, alapítvány, egyesület vagyunk, anyagi és egyéb helyzetünk (pl: munkaerő forrásunk) korlátozott és legyetek szívesek ezt vegyétek figyelembe.

Azt viszont ígérhetjük, hogy a regisztráció megnyitása előtt jelezni fogjuk itt a blogon, hogy mikor nyitjuk a regisztrációt, így aki akar gyorsan jelentkezhet. Kérjük, hogy senkinek ne szegje kedvét, hogy kevés a hely, mert azt a 30 helyet valóban biztosítjuk, így jó szerencsével igenis el lehet csípni belőle.

Illetve, ahogy korábban ígértük lehet szavazni a találkozó kezdési időpontjára.

EGYÉB KÉRÉS:

Tiszteletteli kérésünk, hogy aki velünk akarja a kapcsolatot felvenni, az ne a Deák Ferenc Könyvtárat vagy egyéb partnereinket keresse és tartsa fel őket munkavégzésükben, hanem közvetlenül jelentkezzen nálunk itt a blogunkon megadott elérhetőségeinken: 

* ELÉRHETŐSÉGEINK:

- Online üzenet írása -> Üzenetküldés

- Csomagküldés -> Foxpost, Packetta

Jobb ez, mert az üzenet közvetlenül hozzánk jön és hamarabb válaszolhatunk, illetve a közvetett üzenetváltás miatt sincs esetleges információtorzulás.

Személyes vagy telefonos ügyfélfogadást - bár már kérték, de - nem áll módunkban nyújtani és erre idén nyáron biztos nem is nyílik lehetőség. Ugyancsak zárolva tartjuk egész nyár alatt médiaszereplési lehetőségeinket is. Köszönjük a megértést.

SZAVAZÁS:

Ígértük, hogy a Sherlock Holmes Klubtalálkozó napját mi, viszont a kezdési időpontját Ti határozhatjátok meg. Itt vagy az oldalsó menüből voksolhattok: 

- TUDNIVALÓK:

1, Mindenki egyszer szavazhat.

2, A szavazási rendszert az easypolls.net biztosítja,
mely tőlünk független szavazórendszer.

3, A voksolás nem jelent egyet a találkozón való helyfoglalással. A rendezvényre helyet majd regisztrációval lehet foglalni. - (A férőhelyek száma korlátozott, ezért kell majd regisztrálni.) Szavazatod leadásával segítesz nekünk időpontot választani a klubtalálkozónkhoz.

4, Magához a voksoláshoz semmilyen személyes adatot nem kell megadni - itt nincs regisztráció.

5, A voksolást ősszel zárjuk.

FRISSÍTÉS - a szavazás lezárult.

MA 93 ÉVE HUNYT EL CONAN DOYLE:

93 esztendővel ezelőtt ezen a napon hunyta le örökre szemeit a híres író, Sir Arthur Conan Doyle, akinek Sherlock Holmes csodálatos, nagyhatású karakterét köszönhetjük. Ezen szomorú alkalomból újra ajánljuk - kedvenc újságírónk - Zeller Márton méltó megemlékezését, mely tavaly jelent meg a Blikk-ben: 

Zeller Márton cikke a Blikk-ben

doyle-sherlock-holmes-halal.jpg

Mára ennyi lenne. Jó pihenést és kellemes, szép hétvégét kívánunk Nektek!

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása