sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. április 22. 08:26 - SzerzoiJogvedettTartalom

Számos híres és sármos férfi, akik jól tudják, hogy: "Minden nő megőrül az elegánsan öltözött férfiért"

elegens-ferfi.jpg

Sziasztok!

Bizonyára sokan tudjátok milyen nagy viták kerekedtek a közösségi médiában kommentelők közt abból, hogy mikor Benedict Cumberbatch az Operában járt megfelelő volt-e az öltözéke. A mai fiatalok azzal érvelnek "az est az előadásról szól, nem pedig a közönség divatbemutatójáról", pedig egykor nem a jegyvásárlók divat show-jából indult ki a hagyomány, hanem abból, hogy a néző elegáns megjelenésével megtiszteli az előadóművészeket, a színdarabot, nézőtársait és a kulturális csodát, amit úgy hívnak: Színház. Szóval ez egy szép hagyomány, ami emeli az esemény fényét, kifejezi a köszönetet - bár tudjuk ez a szokás igen kihalóban van már.

Mi nem sorolunk fel további érveket az egyik vagy másik tábor mellett, (direkt vártunk is pár napot, hogy lecsillapodjon az ügy, mert kicsit sem vitáért szeretnénk új látogatókat,) inkább köszönjük szépen Benedict Cumberbatch-nek, hogy felhívta népes rajongótábora figyelmét arra, milyen világszép épület, illetve mennyire professzionális kulturális előadásokat tart nagy örömünkre a Magyar Állami Operaház. Továbbá, hogy kicsit mi is élvezhettük Benedict-tel virtuálisan Az Operaház Fantomja című világhírű áriát.

Ugyanakkor mindenben van valami jó. Nem mintha "szörnyű nagy probléma" lenne, de Puzsér Róbert szerint Sherlock Holmes nőgyűlölő volt, szerintünk meg nem. (Viszont azt őszintén belátjuk, hogy a mai értelemben vett feminizmusnak nem lenne nagy rajongója, mivel Holmes barátunk az emberi teljesítményben hitt és nem abban, hogy valaki természetes, született neme, bőrszíne vagy gazdag szülei protekciója miatt alkalmas vagy alkalmatlan egy posztra vagy bármire, hanem saját képességei alapján.) Mégis sikerült találnunk egyfajta "kompromisszumot", amivel szerintük Puzsér Róbert is egyetértene, tekintve saját elegáns öltözködését. Tehát: Számít, hogy Sherlock Holmes mit gondolt a nőkről, mikor egyértelmű, hogy minden nő megőrül az elegánsan öltözött férfiért! A világhírű detektív pedig - álruháit leszámítva - mindig az volt. ;-)

(Sőt, a fantasztikus detektív kitalálója Sir Arthur Conan Doyle szintén nagyon adott megjelenésére!)

Mutatunk is mindjárt két bizonyítékot az elegánsan öltözött férfiakról:

Jeremy Brett - Sharp Dressed Man (SherlockExtra, a klubelnökünk korábbi videója)

Benedict Cumberbatch - Sharp Dressed Man  - rajongói videó

A "Sharp Dressed Man" eredetileg a ZZ Top együttes dala (, 1983-ból).

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

 Kapcsolódó poszt:

puzser-robert.jpg

Puzsér Róbert utálata, Blog.hu, Index, Sherlock Holmes meg az aprópénz

JÓ HÍR:

svab-kiallitas.jpg

Megjegyzés: Webmesterünk még mindig beteg, ezért elnézést kérünk a "lazább" posztokért, majd jönnek olvasnivalóbbak is.

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása