sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2024. március 20. 03:01 - SzerzoiJogvedettTartalom

Sherlock a Madame Tussauds Budapestben

Frissítve: 2024.03.20. 7:40-kor, azzal milyen személyes kötődése van Benedict-nek a saját szobrához és meddig látható a remekmű

madame-tussauds.png

Kedves Sherlock Holmes Rajongók!

Nagyszerű híreink vannak számotokra. Mint már beszámoltunk róla idén a Sherlock Holmes filmek újbóli reneszánsza kerül elénk (, bár ezek sajnos nem Conan Doyle hű alkotások lesznek), azonban 2024 a gyűjtőknek is tart tárgyi izgalmakat, de szerencsére egyéb élményeket ugyancsak kínál. Májusban két, ha nem is a nagy nyomozóról szóló, de hozzá igen jól köthető előadással várunk Titeket a Deák Ferenc Könyvtárban. (Ennek részleteiről hamarosan írunk). Ezenkívül Robert Downey Jr. szobra mellett most már Benedict Cumberbatch viaszmása is látható a Madame Tussauds Budapestben.

Az élethű alkotás igazán tetszetős ruházatban díszeleg, de már írtunk róla, hogy létezik számos híres és sármos férfi, akik jól tudják, hogy: "Minden nő megőrül az elegánsan öltözött férfiért". Cumberbatch pedig általában szeret elegánsan öltözni, ebben is hasonlít Sherlock Holmes-hoz. Különösen örömteli, hogy Benedict viaszbábja könyvek közt látható, hiszen ő és az általa megformált bűnüldöző egyaránt nagy rajongói az olvasásnak, így reméljük felhívja sokak figyelmét ezen hasznos időtöltésre.

ÚJ INFORMÁCIÓK: A Brit Nagykövet, Paul Fox (UK in Hungary FaceBook oldalának) közlése szerint: "A brit színész alaposan kivette a részét viaszmása elkészítésében, a hajszálak egy részét ő maga illesztette a figura fejére." Mr. Cumberbatch szobra néhány hónapig lesz hazánkban megtekinthető.

simon-kornel-es-ben.jpg

Simon Kornél színművész, aki rendszeresen szinkronizálja a híres brit színészt, így számolt be FaceBook oldalán az eseményről:

" Benedict Cumberbatch is megérkezett a Madame Tussauds Budapestbe. Abban a szerencsés helyzetben lehetek, hogy nemcsak a nagysikerű Kódjátszma című filmben szinkronizálhattam az úriembert, hanem ha mondhatjuk állandó magyar hangja lettem.
És az a kivételes lehetőség is megadatott nekem, hogy a Cumberbatch által megformált Alan Turing életéből készült előadásban A kódfejtőben megformálhatom a főszereplőt.
A 6szín előadásában, legközelebb március 31-én játszunk Száraz Dénessel. "
simon-kornel-nyomoz.png
Mi, a  Magyar Sherlock Holmes Club annyira szerencsések vagyunk, hogy rendelkezünk egy aláírással Simon Kornéltől, aki a BBC "Sherlock" sorozatban, valamint a Disney "Basil, a híres egérdetektív" mesefilmjében volt kedvenc bűnmegfejtőnk hangja. Köszönjük a Benedict-es jó hírt kedves Kornél!

simon-kornel.gif

Aki szeretne like-olni és még egy képet megnézni a Madame Tussauds Budapestben történt "találkozóról", az megteheti Simon Kornél hivatalos oldalán. Illetve szívből ajánljuk megtekintésre A kódfejtő című színdarabot is.

Azt pedig tudjátok, hogy mi mindig színvonalas Sherlock Holmes termékeket ajánlunk megtisztelő figyelmetekbe. Nem volt ez másként a Sherlock Holmes dísz esetében sem. Persze képtelenek voltunk megállni, hogy ne rendeljünk magunknak belőle. Nem csupán gyönyörködni szeretnénk benne, hanem egy esetleges Sherlock Holmes Kiállításon és előadásos rendezvényeinken is felhasználnánk hangulatfokozónak. Nos, Zsolt's Workshopjából csodálatos darab érkezett, egyszerűen képtelenek vagyunk betelni vele. 

hangulat-lampa-shc.png

Mesés, részletgazdag és fantasztikus. Egyaránt betalál a klasszikus Sherlock Holmes, illetve a BBC Sherlock rajongóinak szívébe. Külön is köszönjük szépen Knieszner Zsoltnak, hogy egy gyönyörű, fekete s arany sziluettet szintén kaptunk kedvencünkről, amin klubcímerünk és Robert Downey Jr. meg Jude Law látható. Imádjuk mindkettőt.

És ha már a mesés dolgoknál tartunk: Tudtátok, hogy az oroszoknak van egy Cumberbatch sármú kis mesehőse? A The Fixies rajzfilmsorozatban szereplő Tom Tomas kisfiúra gondolunk, aki apró, egy centis barátai, a fixies nevű kis lények társaságában él át különböző kalandokat.

the-fixies.png

Nos, az oroszoknak elég furcsa a kapcsolatuk Sherlock Holmes-szal. Egyrészt nem igen vannak oda az okos nyugati ember világképért, ami lenézi és kiközösíti őket (, például az amerikai filmekben), ám a nemzetközileg kedvelt brit Holmes alakjában mégis barátra leltek. Saját sherlockian kultúrájuk van. Leghíresebb filmalkotásuk a Vasily Livanov (Vaszilij Livanov) főszereplésével készült legendás "Sherlock Holmes és Dr. Watson kalandjai", ami kizárólag a Jeremy Brett-féle Granada sorozathoz hasonlítható műremek. A II. Erzsébet angol királynő által is nagyra tartott színész, később rajzfilmben és a Red Bull energiaital orosz Sherlock Holmes reklámjában egyaránt hangját kölcsönözte a detektívnek. Illetve készültek szerényebb sikerű filmek is a nagy nyomozóval más szereplőkkel.

Azonban bármit is gondolnak a világról az oroszok, azért akárcsak angol vagy amerikai és ázsiai embertársaik, ők is jól tudják, amit mi magyarok sajnos nem eléggé, hogy Holmes ideális arra, hogy jó dolgokra tanítsuk a jelen és a jövő generációit. Nos, kisgyerekek ismereteit fejleszti a már említett Fixies sorozat, melyet 3D-ben lehet élvezni, ám minden epizódban egy perc 2D-ben látható, ilyenkor a kis Fixies figurák elmagyaráznak valamit a gyerkőcöknek. Tom Thomas pedig természetesen Sherlock Holmes jelmezben nyomoz.

the-fixies-detective.jpg

Elhoztuk hát a The Fixies epizódokat, mely a YouTube-on nagy terjedelemben, 4 és fél órás idővallumban lelhető meg. Azonban az egyes kalandok igen rövidek, így a Sherlock Holmes kaland is csak 5 perc, ráadásul vele kezd a videóegyveleg. Az angol nyelvű, de magyarul feliratozható, csodás grafikájú felvételen Tom Thomas egy "rejtélyes bűnügyet" derít fel és nagyon meglepi a tettes kiléte. Megmosolyogtatónak tűnhet, de ha később jól belegondolunk mind gyekmek -, mind felnőtt fejjel mi is jártunk már úgy, mint Tom Thomas.

The Fixies - A nagyító, az első számú eset - csak 5 perc

[Segítség a magyar felirat beállításhoz: Fogaskerék / Feliratok Ki / angol (automatikusan létrehozott) / Automatikus fordítás / Magyar --- Teljes képernyő: f gomb]

Reméljük jó szórakozást nyújtott ez a mai posztunk is. Sok szerencsét kívánunk és hamarosan jelenetkezünk a májusi előadások híreivel.

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

FORRÁSOK:
1,
Saját klubhíreink
2,FaceBook: Simon Kornél színész hivatalos oldala (Madame Tussauds Budapest posztok)
3, Paul Fox, Brit Nagykövet UK in Hungary hivatalos FaceBook oldal: Madame Tussauds Budapest Facebook hírek
4, Madame Tussauds Budapest FaceBook oldal: Benedict Cumberbatch szobor információk
5, The Fixes:
- a, The Fixies Wiki
- b, The Fixies videócsatorna YouTube

Ha érdekel hogyan segíthetett Madame Tussauds viaszszobra túlélni Robert Downey detektívének halálos zuhanását itt megtudhatod:

robert-downey-sherlock-halalos-zuhanas.jpg

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása