sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala

2023. május 20. 08:04 - SzerzoiJogvedettTartalom

Így írtok Ti: Rajongoktól

igy-irtok-ti.jpg

Sziasztok!

Sherlock Holmes nem csupán önmaga csodálatos vagy a világ, melyben él, de fantasztikusak a rajongói is. Teljesen odavagyunk a magyar vagy külhoni Sherlock Holmes rajongók történeteiért. Most egy kis bejegyzés bokrétát hoztunk külföldi rajongoktól Nektek.

A Németországban élő nő, Sandra Fabiani Sherlock Holmes szobája már bemutatásra került itt a blogunkon. Azóta Sandra egy menhelyről örökbe fogadott egy kutyát. Az apró ebet régebben sajnos rendszeresen bántalmazták, így már a menhelyen valamivel "jobb" körülményei voltak. Sandra mellett azonban új, boldogabb életet kapott. Jó gazdája, minőségibb kosztja és  fekhelye, egy kutyabarátja és sok játéka lett. Ki találjátok hogyan nevezik? Persze: Sherlock-nak. :) 

Sherlock a napokban pipát is kapott, angol "Ne dohányozz!" felirattal. Sandra bejegyzése: " Egy új játék a kutyámnak. Egy pipa Sherlock Holmesnak "

kutya-pipa.gif

Hosszú, örömteli életet Sandra és szeretett kiskutyája számára!

Most pedig folytassuk egyéb lefordított angol kommentekkel:

A HÁLA:

" Gyerekkoromban anyám minden este mesélt nekem (Sherlock Holmes stb.), míg apám dolgozott. Hálás vagyok érte, hogy anya olvasott nekem és apa dolgozott érte, hogy ezt megtehessük. "

A KÖNYV:

- Mi a kedvenc gyerekkori könyved?

" Nem kérdés: a Doubleday 'Sherlock Holmes összes'-t apám ajándékozta 1970-ben a 16. születésnapomra. " (A Doubleday egy amerikai könyvkiadó neve. A megajándékozott pedig tényleg imádta az ajándékát, hiszen egészen szétolvasta.)

doubleday-konyv.jpg

És ha már könyvek: Kis kitérővel örömmel jelezzük, hogy több személynek hála gyűlnek klassz kötetek a Sherlockian Könyvfelajánlásra, melynek során törzshelyünkre a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Deák Ferenc Könyvtárába jutattunk el könyveket. Ezekből ma találomra kiválasztottunk párat és rejtelmesen lefotóztuk őket. A képet megmutatjuk, de a kötetek címeit s borítóit az átadás napján mutatjuk be. Viszont nagy Sherlock Holmes rajongók talán ennyiből is megállapítják mely kiadványokról van szó. Aki szeretne még csatlakozhat a kezdeményezéshez. Az eddigi névtelenségüket kérő támogatók - köztük Felajánló és mások -, valamint az esetleges leendő felajánlók nagylelkűségét, jóindulatát előre is köszönjük.

konyvfelajanlas-konyvek.jpg

 Joggal mondtuk, hogy Sherlock Holmes rajongói klasszak. :-)

cumberbatch-varazslo.jpg

BENEDICT CUMBERBATCH AZ ÁLMOT HOZÓ VARÁZSLÓ

" Minden este Benedict Cumberbatch hangjára alszom el. A Sherlock Holmes' Rediscovered Railway Stories-t olvassa fel nekem. "

HOLMES A MESTERZSAROLÓ:

Korábban írtunk róla, hogy egy világszerte ismert képet gyakran félreértenek az emberek, mert az idő múlásával a megjelentetők nem teszik már mellé a publikáló magazin magyarázó szövegét. Sokan úgy értelmezik, hogy Holmes az idők folytán milyen gyötrő rabságot jelentett az őt megíró Arthur Conan Doyle számára, akinek kínos béklyó volt újra és újra papírra vetni a nyomozó történeteit, mert inkább történelmi regényekkel foglalkozott volna. - A kép valójában azt ábrázolja, hogy Sherlock megmenti őt.

doyle-sherlock-_punch-illustration.jpg

A magyarázat posztja:

A híres kép, amely szinte az egész világot megtéveszti a világhírű íróról és legendás karakteréről

Nos, gyermekként egy rajongó úgy vélte nem idővel ejtette foglyul zseniális szerzőjét a világirodalom nevezetes alakja, hanem már rögtön mindennek az elején és Sherlock Holmes kalandjai Sherlock Holmes-nak köszönhetőek:

" Gyerekkoromban láttam ezt a karikatúrát egy Sherlock Holmes könyvben, és kísértett. Szó szerint azt hittem, Holmes valóságos, és Arthur Conan Doyle-t fogva tartja, hogy írja meg (Holmes) kalandjait "

Tisztelettel: a Magyar Sherlock Holmes Club

Ajánlott posztok:

london-nepszeru-sherlock-ja.jpg
sherlock-vicces-titka.jpg

Előző bejegyzés: Ismét sherlockian hírek

komment
sherlock.blog.hu - a Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klub hivatalos oldala
süti beállítások módosítása